ASK logo

pintihuisplafond

De introductiecursus voor het komende najaar zit helaas al weer vol !

Hou de website en de nieuwsbrief in de gaten om op de hoogte te blijven van de volgende ronde.

 

Sinds jaar en dag organiseert de Amsterdamse Spinoza Kring met regelmaat introductiecursussen in de filosofie van Spinoza. Dit gebeurt aan de hand van teksten van Spinoza zelf, uit zijn Ethica, de Verhandeling over de verbetering van het verstand en het Theologisch-Politiek Traktaat.

Maak kennis met Benedictus de Spinoza, groot filosoof, tijdgenoot van Rembrandt, geboren en getogen op Vlooienburg, tweede generatie Amsterdammer van Joodse afkomst die leefde van 1632 tot 1677.

Zijn grondhouding tegenover de overheid was: "In een vrij staatsbestel is het een ieder toegestaan te denken wat hij wil en te zeggen wat hij denkt". De stad Amsterdam was in die tijd zijn grote voorbeeld als een plek waar vrijheid en goed burgerschap van groter belang waren dan religie en overtuiging.

In onze tijd hebben veel mensen kerk en geloof vaarwel gezegd en missen een levensbeschouwing die hun kracht en inspiratie geeft. Spinoza wijst in zijn twee belangrijkste boeken, de Ethica en het Theologisch-Politiek Traktaat, een weg aan waar we in deze tijd veel aan kunnen hebben.


In 5 middag bijeenkomsten van 2 uur komen de hoofdlijnen van zijn filosofie aan bod evenals de vraag wat deze voor onze tijd kan betekenen. 

De kosten voor de Introductiecursus bedragen €80,-.
De bijeenkomsten vinden plaats in Huis de Pinto, Sint Antoniebreestraat 69, 1011 HB Amsterdam

 

U kunt zich helaas niet meer aanmelden voor de najaarscursus.
Check deze site en de nieuwsbrief voor nieuwe komende data !

Voor prangende vragen kunt u zich ook wenden tot Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

 

--------
Introductiecursus Spinoza (5x donderdagmiddag)

Data: donderdagmiddag 7sep – 14sep – 21sep – 28sep – 5okt
Tijd: 15-17 uur
Plaats : Huis de Pinto, Sint Antoniebreestraat 69, 1011 HB Amsterdam
Kosten: 80 euro
Studiemateriaal: Teksten worden elke bijeenkomst per e-mail verstuurd
Cursusbegeleider: Karianne Marx

 

 

Bij voldoende aanmeldingen (8) ontvangt u ± 2 weken voorafgaand bericht dat de cursus van start zal gaan en ontvangt u een betalingsverzoek.De met een (*) gemarkeerde velden zijn verplicht.

Wilt u op de hoogte blijven van het aanbod dan kunt u zich opgeven voor de nieuwsbrief.
Vul daarvoor uw emailadres in op de startpagina onderaan of hiernaast.
Als u zich heeft ingeschreven, check dan ook met enige regelmaat de mappen 'ongewenst' of 'spam', en voeg Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. toe aan uw digitale adresboek.

 

Aanmelden intro 

 

Ongeldige invoer

Ongeldige invoer

Vul a.u.b. een geldig e-mailadres in.

Invalid Input

Mochten er last minute wijzigingen zijn, dan is het fijn als we u telefonisch snel op de hoogte kunnen brengen. De met een (*) gemarkeerde velden zijn verplicht.

Invalid Input

Invalid Input

 
 

Aanmelden nieuwsbrief

Check na aanmelding ook regelmatig de map 'ongewenst' of 'spam'. Nieuwsbrieven gericht aan gmail adressen komen vaak daarin terecht. Voor een goede ontvangst voegt u info@amsterdamsespinozakring.nl toe aan uw adresboek.

Amsterdamse Spinoza Kring • Sint Antoniesbreestraat 69 • 1011 HB Amsterdam • 075 670 62 98 • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.