ASK logo

spinoza handschrift

Rikus Koops, hertaler van Spinoza's Korte Verhandeling, wil de kennis die hij door het hertalen van deze tekst heeft opgedaan, graag delen. Daarom is hij begonnen met een leesgroep op internet. Deze leesgroep bestaat uit twee delen, een forum en een serie toelichtingen.
Op het forum kunnen lezers hun vragen, opmerkingen en antwoorden kwijt en kunnen ze hun ervaringen delen. Rikus Koops zal ook zelf op het forum meedenken en meedoen en daar waar noodzakelijk vragen beantwoorden.
In aanvulling op zijn hertaling van de Korte Verhandeling is hij momenteel toelichtingen op dit boek aan het schrijven. Deze geven nadere uitleg bij het boek en bevatten achtergrondinformatie die in het boek niet opgenomen is. De toelichtingen zullen gaandeweg op de site worden gepubliceerd. Inmiddels (mei 2012) is een drietal toelichtingen verschenen.

Deelname aan het forum is gratis en stelt geen enkele verplichting. Aanmelding is wel noodzakelijk.
De toelichtingen kunnen eveneens gratis worden geopend via de site. Het is mogelijk om zich aan te melden voor een nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van het verschijnen van nieuwe toelichtingen. Meer informatie: www.overspinoza.nl

Aanmelden nieuwsbrief

Check na aanmelding ook regelmatig de map 'ongewenst' of 'spam'. Nieuwsbrieven gericht aan gmail adressen komen vaak daarin terecht. Voor een goede ontvangst voegt u info@amsterdamsespinozakring.nl toe aan uw adresboek.