ASK logo

spinoza handschrift

De Amsterdamse Spinozakring presenteert: 

De avond van De Jonge Denkers

  • Datum: ​7 december 2023
  • Locatie:​​ OBA Oosterdok, Forumzaal
  • Tijd:​​ 19.30 uur  (zaal open vanaf 19.15 uur)

De Denker des Vaderlands is inmiddels een gevestigd instituut: een bekende filosoof die twee jaar lang belangrijke thema’s aan de orde stelt en nieuwe invalshoeken belicht. Maar sinds 2017 kent Nederland ook:

DE JONGE DENKERS

De Jonge Denkers zijn filosofieleerlingen uit het Voortgezet Onderwijs die zich uitspreken over de actualiteit. Ze zijn gekozen als winnaars van een wedstrijd onder alle filosofieleerlingen uit het voortgezet onderwijs in Nederland en België. Dit jaar was de vraag voor de schrijfwedstrijd: 

Hoe moet er worden omgegaan met chaos?

Op de Avond van De Jonge Denkers presenteren de winnaars hun winnende column en voeren ze gesprekken onder leiding van Marli Huijer, voormalig Denker des Vaderlands.Daarnaast zal de deskundige jury, bestaande uit Ira Prink (Filosofie Magazine), Yoram Stein (VFVO), Eline Fennis (ex-Jonge Denker) en Florian Jacobs (ISVW), de columns van commentaar en kritische vragen voorzien. 

Het belooft een mooie avond te worden. Wie weet zien we hier wel de nieuwe Socrates aan het werk!

Aanmelden kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

De Jonge Denkers is een initiatief van de Vereniging Filosofiedocenten Voortgezet Onderwijs, uitgeverij Lemniscaat en Stichting Maand van de Filosofie, en werkt samen met de Amsterdamse Spinoza Kring.

Aanmelden nieuwsbrief

Check na aanmelding ook regelmatig de map 'ongewenst' of 'spam'. Nieuwsbrieven gericht aan gmail adressen komen vaak daarin terecht. Voor een goede ontvangst voegt u info@amsterdamsespinozakring.nl toe aan uw adresboek.