ASK logo

spinoza handschrift

Amsterdam en Kocaeli denken na

WatSpinoza wakkert de publieke discussie aan door vragen te stellen. Deze zijn gebaseerd op het gedachtegoed van de Nederlandse filosoof Spinoza. Mediamatic heeft de 16 vragen samen met schrijver/filosoof Dirk van Weelden geformuleerd.

watspinoza in kocaeliDe zestien in het Turks vertaalde Spinoza vragen werden verspreid in de Turkse stad Kocaeli (Izmit) en in Amsterdam. Via de website WatSpinoza kan men op de vragen reageren.

Spinoza was dit jaar het onderwerp van de internationale filosofie-conferentie van de Universiteit van Kocaeli. Eberhard van der Laan, burgemeester van Amsterdam, heeft tijdens de conferentie (21-23 mei) een toespraak gehouden over Spinoza's rol in de maatschappelijke ontwikkeling van Amsterdam.

WatSpinoza is een project van Mediamatic. In 2012 doet men een vragenronde in Kocaeli, zusterstad van Amsterdam in Turkije. Het project is een cadeautje van Amsterdam aan Kocaeli.

Aanmelden nieuwsbrief

Check na aanmelding ook regelmatig de map 'ongewenst' of 'spam'. Nieuwsbrieven gericht aan gmail adressen komen vaak daarin terecht. Voor een goede ontvangst voegt u info@amsterdamsespinozakring.nl toe aan uw adresboek.